Over dit blog

Bij de start van de eerste COVID-19 lockdown (13 maart 2020) was het alsof dat eigenhandig de handrem van het schrijven afzette. Dit blog is in eerste instantie een verzameling van wat daarop volgde. (Wat de toekomst nog brengt is, zoals altijd, onzeker.)

Qua onderwerpen en tonaliteit staan er allerlei soorten stukken tussen. Deze hele reeks is immers ook een experiment in het vinden van een eigen stem. Belangrijk is echter om te weten dat wat hier staat enkel een weergave is van mijn toenmallige gedachten. Niets staat in steen gebeiteld, de feiten hebben ondertussen heel wat ingehaald, enzovoort. Uiteraard is wat hier staat ook enkel een persoonlijke weerslag, die geen enkele organisatie of andere persoon vertegewoordigt behalve de auteur zelf. En dan nog.

Weet ook dat vrijwel al deze teksten geschreven zijn in de daluren, met een immer aanwezig gebrek aan tijd. Er kunnen daardoor nog steeds taalfouten in staan, of andere editoriale problemen. Je mag altijd zulke foutjes doorgeven, als het lukt pas ik ze dan aan.

Na bijna een jaar zo ongedwongen te kunnen schrijven, wordt het steeds duidelijker dat dit een fijn en natuurlijk aanvoelend pad is om te bewandelen. Het smaakt, duidelijk, naar meer. Het hoe daarvan is echter nog een open vraag. Een uitgever vinden die gelooft in dit verhaal? Of eerder proberen om een voldoende stabiel mecenaat te ontwikkelen?

De toekomst is nog hoogst onzeker, maar deze pen zal niet snel stoppen.

Favorieten #

Als je last hebt van keuzestress, hier een vrijblijvende suggestielijst:

- TG