Oh goden van de ironie, waar zijt ge toch mee bezig?

In dezelfde week dat INEOS probeert om stiekem een "publieke consultatie over een scoping advies" te laten passeren, waar jullie trouwens massaal voor in het verweer zijn gegaan, komt er nog wat nieuws - ahum - bovendrijven.

In maart werden er in de Oslofjord massaal veel plastickeutels gevonden over de hele waterlijn. Echt gruwelijk veel, kijk maar op de kaart en de foto's.

Wat bleek gisteren? Die plastickeutels zijn afkomstig van, jawel hoor, Ineos. Geen grap.

Ze vertrokken van Rotterdam en waren bestemd voor plastic buizenfabrikant "Pipelife". (Tja, het kind moet een naam hebben zeker?)

Alleen heeft Ineos geen plasticfabriek in Rotterdam, waardoor de kans toch al erg groot begint te worden dat ze uit... Antwerpen kwamen. (Nog te bevestigen, maar ik ben erg benieuwd!)

Lieve vrienden, het wordt nog straffer. Hilarischer. Tragikomischer. Gewoon totaal zot.

Deze week, ja, deze week, lanceerde Ineos met veel poeha een nieuw schip voor het transport van hun fossiele gassen. En op de zijkant van dat schip staat een slogan. En die slogan is...

KEEP OUR RIVERS CLEAN

🥳🥳🥳

Als hierbij je ironiemeter niet breekt, weet ik het niet meer.

Nu, misschien kan Ineos, nadat ze hun alcoholgel met veel PR-geblaas hebben uitgedeeld, de boel gaan opkuisen. Daarvoor kunnen ze misschien de stofzuiger van Jan De Nul gebruiken die de "Port Cleanup" challenge won. (Alweer geen grap!) Die Olsofjord ziet er niet zo heeeeel groot uit, dus in 2030 of zo zullen ze er wel klaar mee zijn. Ga ervoor mannen.👍

Allez, met dat nieuws: Prettig weekend iedereen!

En als je gaat fietsen, kan je altijd eens door de Antwerpse haven fietsen om je middenvinger een beetje frisse lucht te geven.

- TG