Welkom op dag 1

Misschien zit je nog wat met de handen in het haar en een slecht gevoel in het lijf? Laat me je proberen helpen.

Eerst en vooral: Relax. Door onze sterke collectieve reactie hebben we dit virus een flinke kopstoot gegeven. Het is alsof we alle hout uit het vuur hebben gesleept, het zal heel veel moeite hebben om nog te blijven branden. Ja, er zit wat vertraging op, we gaan immers nog veel patiënten zien opduiken die de voorbije week al besmet werden, maar die aangroei zal beginnen vertragen. Gegarandeerd. Alleen moeten we wel de discipline aanhouden. Niet opnieuw hout op het vuur leggen aub. Tot het écht gedoofd is.

Er zijn wereldwijd talloze wetenschappers bezig met de ontwikkeling van een vaccin. Het zou me niet verbazen als dit het snelst ontwikkelde en geproduceerde vaccin ooit wordt. Terwijl wij het hout uit het vuur houden, zijn wetenschappers een gigantische emmer water aan het vullen, waarmee het ding in één klap uitgedoofd kan worden. Het zal nog even duren, maar je mag hier naar uitkijken. Echt.

Weet je niet goed hoe je dingen moet aanpakken nu je thuis zit? Hier zijn een hele reeks ideeën waar je mee aan de slag kunt.

Zorg voor elkaar. Ik meen het.

- TG